sanne.tieke's blog

Bedrijven, gemeenten en universiteiten kleurden roze en geel

Vond jij maandagochtend 10 oktober op kantoor een roze post-it op jouw beeldscherm? Proficiat! Jij had je computer bij het verlaten van je werkplek uitgedaan. Helaas bleken ook de gele post-it’s op veel plekken nodig. 

Graadje lager

Mocht je ooit een bezoekje brengen aan Siberië, vergeet dan niet een korte broek mee te nemen. Het mag dan wel 30 graden vriezen, de verwarming staat permanent zestig graden hoger en verwarmt de Russische kantoren, winkelcentra en overheidsgebouwen tot een tropische 30 graden. Veelal centraal aangestuurd, met als gevolg dat ramen worden geopend en airco’s overuren draaien.

Duurzaam op reis

Binnenkort vertrekt een groot deel van Nederland weer richting het zuiden  voor een paar weken zon, zee en strand. Tijdens deze weekjes welverdiende rust staat onbezorgd genieten bij velen op de eerste plaats. Gelukkig gaat duurzaam toerisme vaak prima samen met ontspanning, gemak en comfort zonder vanalles te moeten, of juist fijne dingen te laten.

10:10 CASE STUDY GEMEENTE NIJMEGEN

De Gemeente Nijmegen presenteert in haar Duurzaamheidsagenda 2011-2015 een ambitieus energiebeleid voor zowel de gemeentelijke organisatie als de stad Nijmegen. In samenwerking met bedrijven, organisaties en burgers wordt er door de gemeente flink ingezet op energiebesparing en duurzame energie.

Stadse tuintjes

Groene daken zijn helemaal in opkomst. Als je door de stad loopt zie je ze niet zo gemakkelijk , maar het uitzicht vanaf onze balkonnen en dakterrassen wordt er steeds beter op.

DONQI: Energie op het dak

MONDIAL MOVERS: Klimaatneutraal verhuizen

Mondial Movers heeft zich als landelijk netwerk van erkende verhuisbedrijven in 2010 aangesloten bij 10:10. Met 28 zelfstandige vestigingen en ruim 600 medewerkers is het een grote speler binnen de Nederlandse transportsector. 10:10 ging in gesprek met algemeen directeur Tom Stuij over de duurzame initiatieven en ambities van Mondial Movers.  

Weg (werp)tasje!

Hoor jij ook bij de mensen die zich druk maken om de verspilling van plastic tasjes?  Ik wel. Het is ook niet zomaar wat: we gebruiken in Nederland ieder jaar gemiddeld 1,4 miljard tasjes voor onze dagelijkse boodschappen.

Groene lentekriebels

Het prille lentezonnetje breekt voorzichtig door. Sjaals worden afgedaan en samen met de handschoenen opgeborgen tot volgend seizoen. Op de

Hogescholen zetten in op duurzaamheid met 10:10

Bij nieuwbouw en renovatie wordt momenteel veel rekening gehouden met energiezuinigheid. En is niet juist het onderwijs de aangewezen plek om deze innovaties  door te voeren? Met vele schoolgebouwen, faculteiten e.d. gaat het immers om een enorm potentieel aan CO2 reductie.

Syndicate content